İSTANBUL / PENDİK - Namık Kemal İlkokulu

ATIK KAĞIT TOPLAMA PROJESİ

Değerli öğretmenlerim, sevgili arkadaşlarım, değerli veliler,

Biz çocuklar daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir  bir dünya istiyoruz. Doğal kaynaklar eğer önlem alınmadan gelişi güzel düşüncesizce tüketilmeye devam ederse malesef o hayalini kurduğumuz güzellikleri görememekten korkuyoruz. Geri Dönüşümün önemini vurgulamak için 3-M sınıfı olarak ders kitabı, defter, ödev kağıtları, gazete, dergi gibi kağıt ürünlerini geri dönüşüme kazandıracak  bir proje başlatıyoruz.

Türkiye genelinde kağıt tüketimi yıllık yaklaşık 6 milyon ton. Kişi başı tüketim ise 70 kg. Her yıl kağıt, karton ve yaşamsal ihtiyaçlarımız için kişi başı ortalama 7 adet ağaç tüketiyoruz. Ama maalesef tükettiğimiz o 7 ağacın yerine 7 ağaç dikemiyoruz.

Bu kapsamda daha az ağaç tüketimi için desteğinizi bekliyoruz. Evinizde bulunan kağıt ürünlerini bir poşete koyarak yarın okulumuza getirmenizi rica ediyoruz. Biz 3-M sınıfı öğrencileri olarak yarın sınıflarınızı tek tek dolaşarak getirdiğiniz geri dönüşüm kağıtlarını toplayacağız.

Geleceğimizi hep birlikte şekillendireceğiz. Desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ediyoruz.

GERİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK !

Yayın: 07.06.2023 - Güncelleme: 07.06.2023 21:29 - Görüntülenme: 357